13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Започнаха автобусния терминал в ж.к. „Меден рудник“

Започна изграждането на автобусния терминал в ж.к. „Меден рудник“, част от проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Първа копка на обекта днес направи кметът на града Димитър Николов. След края на строителните дейности на мястото трябва да има напънло разширен терминал, паркинг, чакалня. 

„До два месеца трябва да започне и строжът на вътрешно-кварталната магистрала в комплекса. Така със сигурност ще намалим пътно-транспортните произшествия и времето за пътуване до централната част. Успоредно с приключването на проекта Интегриран градски транспорт започваме и благоустрояване на междублоковите пространства. Очаквам до края на годината да започне да се изгражда и голяма паркова зона в зона Г, заедно със спортната площадка“, съобщи кметът.

След първата копка за новия автобусен терминал той инспектира и строителството на закрития плувен комплекс, който също се намира в района. Заместник-кметът по финансовите въпроси в община Бургас – Красимир Стойчев обяви, че за улснение на гражданите ще бъде изграден и голям безплатен паркинг. „Така бургазлии ще могат да оставят автомобилите си и да използват градския транспорт“, смята Стойчев.

С над 20% пък са се увеличили пътници в автобусите на „Бургасбус“, съобщи от своя страна директорът на общинския превозвач, Петко Драгнев. По думите му, в Бургас трябва да пристигнат още 6 нови тролейбуса. Това трябва да се случи до края на септември или в началото на октомври.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук