16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Започнаха празниците на Созопол

Народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева и Диана Йорданова се включиха в тържествата за Празника на Созопол в чест на Света великомъченица Марина. Заедно с кмета на морската община Панайот Рейзи, зам.-кмета Катя Стоянова и председателя на Общинския съвет Красимира Германова те присъстваха на церемония по тържествено издигане на националния флаг. Всички присъстващи, сред които много жители и гости на града, почетоха с едноминутно мълчание героите на Созопол. Д-р Милева заедно с Диана Йорданова поднесоха венци и цветя пред Паметната арка.

 След ритуала в памет на загиналите бургаските депутати присъстваха на вечерна служба в храм „Св.св. Кирил и Методий”, където се поклониха пред мощите на Св. Йоан Кръстител. Заедно с кмета Панайот Рейзи те разгледаха и старинната аламана, която ще бъде обявена за символ на града. Автентична рибарска лодка е най-новата туристическа атракция, която привлича вниманието на гостите на града и ги  запознава със славната риболовна история на Созопол.

Тържествата по случай Празника на Созопол и неговата покровителка Света Марина ще продължат днес, когато в града ще пристигне президентът на Република България Росен Плевнелиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук