14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Започна делото срещу изверга, изнасилил и заклал 82-годишната си леля в Сърнево

В Бургаския окръжен съд започна делото срещу 62-годишния Иван Иванов, който изнасили и преряза гърлото на 82-годишната си леля в карнобатското село Сърнево. Жестокото убийство стана на 26 октомври м.г. В обвинителния акт е записано, че убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. 

                                                                                                                                                                                                                                                                            снимка: интернет- село Сърнево, общ. Карнобат

Иван е удрял с юмруци в областта на главата старицата и е блъскал е главата и в пода. Накрая е срязал с нож  гръклян и сънната артерия, довело до остра кръвозагуба, и умишлено умъртвил Димитрина Тенева.  

Убитата жена беше открита в приземния етаж на къщата си от 51-годишната си съседка. Тя е сигнализирала в полицията в Карнобат. Последвалата аутопсията на възрастната жена констатира, че смъртта е настъпила в следствие на прерязване на врата в областта на сънната артерия. Открити са и травми в областта на главата, както и счупване на челюстта. Установени са данни и за изнасилване.

В хода на разследването е установено, че след употреба на алкохол, около 2-3 часа през нощта, мъжът счупил прозорец и влязъл в къщата. От шума възрастната жена се събудила и опитала да се защити. Задържаният твърди, че само я нападнал с нож, набил я, потърсил пари и след като не открил, избягал.

Бургаска окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт, с който е повдигнала на Иван Иванов обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. второ и трето, вр. чл. 115 от НК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук