20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Започна дело срещу Мехмед от с. Билка, който разби главата на съселянин

Бургаският окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу подсъдимия МЕХМЕД МУСТАФА за причинена смърт по непредпазливост. Той е обвинен в това, че на 12.04.2014 г. около 20.00 часа пред кафе-магазин в с. Билка, общ. Руен, обл. Бургас, по непредпазливост причинил смъртта на 72-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Смъртта е настъпила на 09.05.2014 г.

Според обвинителния акт двамата мъже били употребили алкохол и са се намирали в кафенето, когато между тях е възникнало пререкание. Пострадалият е подхвърлил реплики към подсъдимия за негови роднини и го напсувал. От своя страна МУСТАФА се нервирал, като няколкократно му казал да става и да се прибира в дома си, като също отправил нецензурни думи. Ядосан подсъдимият е станал, минал е зад седящия и целенасочено го е хванал за яката на дрехата и буквално го е изхвърлил извън заведението. Пострадалият е загубил равновесие и е паднал на бетонната площадка пред заведението, където подсъдимият е продължил с нанасяне на побой. Той отново го е блъснал в земята и му е нанесъл удари с крака. Вследствие на побоя пострадалият е приет в болнично заведение, където е установена тежка черепно-мозъчна травма, представляваща постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Окръжен съд Бургас допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се отказа от разпит на част от свидетелите и едно вещо лице. Мустафа даде съгласие техните показания, дадени на досъдебното производство и експертното заключение на вещото лице да бъдат приобщени към доказателствения материал по делото, като при постановяване на присъдата, съдът ще се ползва от тяхното съдържание. Адвокатите на подсъдимия поискаха да бъдат разпитани само трима свидетели и три вещи лица. Самият Мустафа заяви, че ще даде обяснение за случилото се в следващото съдебно заседание.

В процеса като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани близките на пострадалия. Съдът прие за съвместно разглеждане в наказателното производство гражданските им искове в размер на 60 хил. лева за съпругата и по 50 хил. лева за трите деца на пострадалия, представляващи обезщетение за нанесени неимуществени вреди.

По искане на защитата съдът разпореди да се изиска от МБАЛ гр. Бургас история на заболяванията на пострадалия, тъй като в изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е посочено, че в периода от деянието до настъпването на смъртта той е бил два пъти в болничното заведение и е претърпял две операции.

Бургаският окръжен съд отложи делото за разпит на свидетели и вещи лица за 14.01.2016 год. от 10.30 часа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук