12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Започна Европейското по ветроходство в Бургас

В Бургас официално бе открито Европейското първенство по ветроходство в олимпийския клас RS:X.  Това се случи на открита сцена „Охлюва” в неделя, където се събраха организаторите на състезанието и над 200 участници от 33 държави на 4 континента.В церемонията участваха кметът на община Бургас Димитър Николов, председателят на Българска федерация по ветроходство Чавдар Александров и проф. Камен Фильов – председател на Комисията по бордсейлинг и кайтсърфинг към ISAF, почетен председател на БФВ.

„След успешното провеждане на европейския шампионат в клас Фин през 2009 г., съм радостен да дадем начало на най-голямото ветроходно състезание, организирано до момента в България“, каза Чавдар Александров.

„Бургас е най-красивият град в България и най-подходящ за провеждане на Европейското първенство по ветроходство, заради чудесната комбинация от вятър и слънце по това време на годината”, заяви кметът Николов.

Откриването на турнира завърши с пускането на 20 бели гълъба. Това стори капитанът  на българския национален отбор по уиндсърф Ирина Константинова.

Гонките започват днес /12 септември/ и ще продължат до 18 септември /неделя/, когато състезанието ще бъде закрито, а победителите наградени

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук