6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Започна изграждането на ВиК мрежа в централната част на Созопол. Ще има и крайбрежна улица

Първа копка в района на созополския  провлак за изграждане на ВиК мрежа направи днес кметът на Черноморския град, Панайот Рейзи. Обектът, в който ще бъдат вложени близо 1,5 млн. лева, е част от мащабния Интегриран такъв за изграждане на цялостен воден цикъл на Созопол.

Дейностите ще се извършват в централната градска част като до 1 юни следващата година, трябва има изцяло положен водопровод и изпълнена канализация, увери кметът на курортния град.

По думите му, в рамките на проекта  ще бъде изградена и дългоочакваната от жителите на града, крайбрежна улица. „Паралелно с този проект, работим и по уличната регулация. Така ще имаме един обект, който е завършен от разкопаването до полагането на тръбите и асфалтирането”, каза още Рейзи.

Крайбрежната улица, която ще „върви“ успоредно на пристанището, ще бъде изпълнена с общински средства. Изпълнението на дейностите по Интегрирания воден цикъл на Созопол продължават. В ход е изграждането на пречиствателната станция, която ще обработва отпадните води на общинския център и град Черноморец.

Съвсем скоро Черноморската община трябва да получи строително разрешение, което ще даде „зелена светлина” за изграждането на дълбоководното заустване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук