20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Започна изграждането на канализация в с. Тънково

От днес започна изграждането на Интегрирания воден цикъл на несебърското  село Тънково . Първата копка на обекта бе направена след тържествен водосвет  пред десетки жители. Парите за канализацията са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Дейностите трябва да приключат за година и половина като инфраструктурният  проект глътне над 4 млн . лева.

В Тънково  живеят  над 1 000 души. Цялостният воден цикъл ще обхване близо 500 домакинства. С приключването на ключовия за селото воден проект хората се надяват да бъде ликвидирано използването на септични ями, което от своят страна създава и сериозна опасност от замърсяване на подпочвените води в района.

Само след няколко месеца Тънково  ще има съвсем различен облик. Почти всички улици в селото ще бъдат разкопани за полагането на канализационната мрежа. Строителните работи няма да спират през зимните месеци при хубаво време. Машините ще останат и през лятото.

Община Несебър  напредва и с проекти  във водния сектор, които ще се осъществят в селата Гюловца  и Оризаре . Част от подготвителните дейности  за реализацията им вече са започнали. Двете населени места трябва да бъдат свързани към локална пречиствателна  станция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук