15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Започна изграждането на Претоварна станция – Несебър

Обектът е част от регионалната система за отпадъци, която ще обслужва 9 общини в областта.  Станцията в Несебър  ще поеме и отпадъците на община Поморие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това е важна стъпка за нас. Съпка , която е част от общия път към изграждане и управление на регионалната система за отпадъци за регион Бургас. Тук ще има система за компактиране  и претоварване на отпадъците. Ще има и такава за извозването  им до регионалното депо в Братово, за което ще бъде закупена нова техника.  Предстои и изграждането на съоръжение за третиране на едрогабаритни, строителни отпадъци както и площадки за приемане на разделно събраните. Надявам се, че така наистина ще решим проблемите със сметосъбирането и депонирането”, заяви кметът на Несебър  НиколайДимитров  на официална церемония по първата копка на обекта.

Димитров не скри, проблемите с настоящото депо за отпадъци, което е с напълно изчерпан капацитет. „Заради спорове с бившия концесионер, проблемът се задълбочи. Всички помним, че през 2011 година, сметището бе запалено пет пъти в рамките на месец. Горя и миналото лято. През този сезон проблемът остава. За един месец, пожарникарите са го гасили два пъти“, каза Димитров. Според него, последният пожар на сметището е бил умишлено предизвикан, тъй като на мястото са били открити неизгорели  факли.

Първата копка на Претоварна  станция – Несебър  след тържествен водосвет  днес направиха : кметът на Несебър  Николай Димитров, зам .-кметът на Община Бургас Атанаска Николова , зам .-кметът на Поморие Янчо Илиев и заместникът на областния управител, Юсеин  Мехмед .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук