11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Започна основен ремонт на пътя към Пътен възел Юг

Започна основен ремонт на бул. „Тодор Александров” в участъка от кръстовището с ул. ”Спортна” до Пътен възел Юг /Бургас – Средец – Созопол/. Целта е да се подобрят качеството и носимоспособността на настилката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на пътя.Проектът включва-разваляне на съществуващите и полагане на нови бордюри; Ревизия, почистване и частичен ремонт на съществуващ дъждовен колектор и напречни връзки; Ремонт на съществуващата настилка; Полагане на изравнителен пласт неплътен асфалтобетон (биндер); Полагане на износващ пласт плътен асфалтобетон; Полагане на нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Планът за фрезоване и полагане на асфалтовите пластове вече е одобрен.

В момента се изпълняват дейности, свързани с разваляне на съществуващите бетонови бордюри в разделителната ивица и полагане на нови, както и повдигане на съществуващия покрит окоп.

През април ще стартират и работите по ремонт на старата асфалтобетонова настилка, а веднага след тях – полагане на усилващите и изравнителни пластове биндер.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук