14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Започна подготовката за отбелязването на Никулден

Започна подготовката за отбелязването на Никулден. Това обяви Петър Парушев, началник отдел „Култура” в Община Бургас. По думите му в момента се обсъждат различните моменти от провеждането на празника. Сред тях са Никулденският концерт, Никулденското градче до „Часовника” и раздаването на рибния курбан.

„В момента все още сме в работен режим и се уточняват подробностите”, каза Парушев. Той посочи, че мероприятията ще бъдат като предишни години. В тях ще има и нови елементи. „Задължително ще има Света литургия по повод празника, ще има и тържествена сесия, на която ще бъдат наградени почетните граждани на Община Бургас, ще има ритуал по издигане на знамената на Република България, на Община Бургас и на Европейския съюз, изложби в РИМ – Бургас и в Дружеството на бургаските художници”, обясни Парушев.

По думите му предвиждат се и други съпътстващи концерти на площад „Св. св. Кирил и Методий”. Парушев поясни, че изложбата в РИМ – Бургас ще бъде посветена на българските бежанци. Той допълни, че на Никулден ще бъде включено коледното осветление, което тази година ще бъде с различна визия./ ИА „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук