16.5 C
Бургас
неделя, юни 16, 2024

Започна подготовката на второто издание на „Включи града“

В Община Бургас се получи писмо от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. В него тя поздравява кмета Димитър Николов и екипа му за успешно провелия се фестивал на модерното изкуство „Включи града”.

„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай първото издание на фестивала „Включи града”, част от проект по схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” на ОПРР. Убедена съм, че това събитие ще допринесе за развитието, обновяването и обогатяването на културния живот в града ви”, пише в писмото от Лиляна Павлова.

Община Бургас е първата у нас, която успя да осъществи на практика събитие по тази схема. Затова на „Включи града” бяха поканени експерти от всички български общини, на които предстои да реализират подобни проекти. На място с бургаския стил на работа се запознаха представители на Казанлък, Пазарджик, Ямбол и др.

Първият „Включи града” приключи в неделя, но още в понеделник заваляха предложения за нови събития и кандидатури на участници във второто издание. Фестивалът става и тема на изследване, чийто автор е студент по арт мениджмънт от София.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук