13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Започна „Походът на солидарността“ в Париж /гледай на живо/

„Походът на солидарността” срещу тероризма бавно тръгна по улиците на френската столица, съобщи БТВ. Стотици хиляди хора от Франция и чужбина изпълниха от край до край Площада на Републиката в центъра на Париж и околните улици в началото на шествието в памет на загиналите при терористичните нападения от тази седмица и за защита свободата на словото и демокрацията.

снимка: ЕPA
снимка: ЕPA

Площадът на Републиката е отправната точка, но хиляди са се събрали вече и на крайния пункт на шествието – Площада на нацията, намиращ се на около 3 км, до който участниците ще се придвижват по три маршрута.

Над множеството се издигат хиляди плакати „Аз съм „Шарли” и френски национални знамена. Много от хората носят и издигат моливи и химикали.

 

В Париж са и десетки държавни лидери от Европа, включително премиерите на Германия, Великобритания, Испания, Италия и почти всички държави от ЕС. Там е и българският министър-председател Бойко Борисов.

Присъстват още лидери от Северна Америка, Близкия изток и Африка, както и целият интелектуален елит на Франция и мнозина писатели, актьори, драматурзи от цял свят.

Многохилядни митинги на солидарност се провеждат в същото време в десетки градове в Европа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук