13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Започна пролетното засаждане на дръвчета в Царево

Започна засаждането на 86 дръвчета на територията на общината, като 70 от тях са за гр.Царево. Те са от вида кълбовидна акация (Robinia Pseudoacacia ‘’Umbraculifera”) и с тях ще бъдат озеленени улиците „Хан Аспарух” и „Михаил Герджиков”. Ще бъдат подменени и всички изсъхнали дръвчета от миналата година. Останалите 16 дръвчета ще бъдат засадени в Ахтопол и Лозенец.

засаждане на дръвчета, Царево„От днес започна засаждането на дръвчета в гр.Царево, което ще продължи и в другите населени места от общината. Вида който сме избрали е подходящ за улично озеленяване и няма да предизвиква щети по тротоарните и уличните настилки. Постепенно с израстването на дърветата ще бъдат оформени красиви кълбовидни корони, като за постигането на този ефект, разбира се е необходимо повече време.

С това продължаваме нашата стратегия за улично озеленяване на територията на общината. Както тази, така и следващата година, ще продължим с озеленяването и на останалите улици, на които липсва растителност. Надяваме се постепенно да направим нашата община още по-зелена и по-красива.”, заяви ландшафтният архитект на Община Царево Ценка Цветанова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук