7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Започна раздаването на хранителни продукти в Несебър

БЧК-Несебър започна раздаването на хранителни продукти по програма на ЕС. По този повод кметът на Несебър Николай Димитров посети офиса на червенокръсците в Равда, за да се увери на място дали имат нужда от помощ или, както обикновено, всичко в изпълнението на добротворската дейност върви безпроблемно. Виолета Георгиева, секретар на местната структура на БЧК, увери градоначалника, че изпълняват раздаването на помощта в срок и му показа вече разпределените за транспортиране по места хранителни продукти. Тя не пропусна да връчи на Николай Димитров и благодарствен адрес от Виолета Радева, директор на ОС на БЧК-Бургас, и от председателя на ОС на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов. Писмото се връчва на градоначалника „в знак на благодарност и признание за цялостната подкрепа, която ни оказвате в осъществяване хуманната мисия на Общинската организация на БЧК в гр. Несебър.“ Виолета Георгиева информира кмета Николай Димитров и за отчетно-изборната кампания за 2016 година, в която местните червенокръстци са взели участие, и показа, че дейността им е отразена и в издание на Областния съвет на БЧК- Бургас.

 

Изпълнението на програмата „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2016 г.“ стартира от съставните селища на общината и ще продължи до 10 март, като доброволци по места ще помагат на червенокръстците да раздадат помощта. Бенефициенти по програмата са 464 човека от община Несебър.

Всеки, включен в програмата, ще получи по 38, 550 кг продукти от първа необходимост. Това са: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг., лично или чрез други лица срещу пълномощно и лична карта.

 

Раздаването на помощта за Несебър, Равда и Слънчев бряг започва от този петък, 10 февруари, и ще се извършва в работните дни от 13.30 ч. до 16 часа, както и събота в офиса на БЧК в Равда.

 

Правоимащи по програмата са:

 

  • лица и семейства получавали целеви помощи за отопление през 2015/2016 г. (Наредба № РД-07-5 от 2008 г.);
  • майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД);
  • лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас (по чл. 10а от ЗСПД);
  • лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства (по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето – ППЗЗД);
  • лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ (по реда на чл. 16 от ППЗСП).

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук