20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Започна разширението и модернизацията на пречиствателната станция в Равда

Започна разширението и модернизацията на пречиствателната станция в Равда. Проектът е на стойност 98 милиона лева и се изпълнява по ОП „Околна среда”. Съоръжението ще обслужва през следващите 25 години освен Несебър, Равда и Слънчев бряг, също и морските селища Свети Влас, Ахелой и част от Поморие. Община Несебър работи по този важен екологичен проект от 2008 г. и успява да осигури европейско финансиране. След модернизацията на пречиствателната станция в Равда и нейното разширения тя ще обслужва около 250 000 еквивалент жители и ще се пречистват 9 млн. куб. метра вода.

В проекта са включени и нови довеждащи колектори и реконструкция на канално-помпените станции. Асоцииран партньор по проекта е и  Община Поморие, на чиято територия се намира пречиствателната станция.

Заради голямата хотелска база, с над 250 000 легла и 1000 заведения, и бурното разрастване на  курортни селища около Несебър съществуващата пречиствателна станция е с недостатъчен капацитет.

Заради бума на инвеститорски интерес по Черноморието от общината в Несебър считат, че освен разширението на съществуващата пречиствателна станция трябва да се изгради още една в курорта Слънчев бряг.

Проектът трябва да приключи в края на 2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук