15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Започна реконструкцията на пътя Царево – Резово

 Днес започна реконструкцията на пътната отсечка Царево – Резово, съобщи председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков.„Работата започна от Ахтопол към Царево, тъй като в този участък няма отчуждителни процедури и може да се работи веднага, след като бяха отпуснати първите 600 000 лева“, коментира депутатът от ГЕРБ.ivan-valkov.jpgДнес работници фрезоваха асфалт в Ахтопол, като движението на автомобили не беше възпрепятствано. За да не се нарушава най-силният за летния туризъм месец реалното основополагане на асфалта ще бъде през септември.

От години е известно, че проблемът с този път е изключително сериозен не само за местните хора, а и за българите и чужденците, които почиват на Южното Черноморие. По-голямата част от пътя е много тесен и трудно се разминават два автомобила. В самия Ахтопол пък има широка отсечка, но тя е в много лошо състояние – през дупките й трудно преминават леки коли.

„Ужасното състояние на пътя Царево – Резово е факт повече от десет години. През 2005 г. е изготвен проект за рехабилитацията му, но тогавашните управляващи отказаха да финансират проекта, въпреки бюджетните излишъци от по няколко милиарда лева. Едва правителството на ГЕРБ намери воля да реши този проблем, въпреки сложната икономическа ситуация в цяла Европа. Ние от ГЕРБ поехме ангажимент пред местните хора и ще го изпълним“, коментира Иван Вълков.

                               

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук