11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Започна събарянето на незаконните постройки в рибарското селище „Ченгене скеле“

Започна събарянето на незаконните постройки в района на рибарското селище край Бургас. Още рано сутринта пътя към нефтобаза „Росенец“ бе блокиран от тежка техника и полиция. Служители от ДНСК набелязаха първия обект за разрушаване. За броени минути бе изнесена покъщината от дървена постройка и започна нейното събаряне. По думите на началника на ДНСК Георги Минев ще бъдат съборени всичките незаконни 257 обекта. 

След Нова година ще продължи събарянето и на останалите незаконни обекти, които ще бъдат групирани по 15 къщи за разрушаване на ден. Шанс тези обекти да бъдат узаконени няма. Милен Ненчев от РДНСК смята, че всички законови срокове са изтекли отдавна.

 Живеещите обаче в района на рибарското селище имат адресна регистрация. От РДНСК коментираха, че това не е от тяхната компетенция и е проблем на предишната общинска администрация. Много от собствениците на къщи бяха искрено притеснени от събарянето на жилищата им и се кълняха, че няма къде да живеят.

От всички обаче най-засегнати си остават рибарите, чийто поминък е свързан с морето. Според тях проблемите им идват от хора, които си построиха масивни постройки в района на рибарското селище, но не са рибари, а лодка са виждали само на снимка.

Според Община Бургас обаче, за така нареченото Рибарско селище вече има подробен устройствен план. Предстои узаконяване на къщите само на рибарите и района ще бъде благоустроен. От РДНСК обаче бяха категорични, че тук рибарско селище няма, а земя от държавен горски фонд и всички незаконни постройки ще бъдат в руини до месец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук