11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Започна събарянето на незаконни обекти на северния плаж в Слънчев бряг /видео/

На северния плаж в курорта „Слънчев бряг“ днес започна акция по събаряне на незаконно изградените обекти върху ивицата. Акцията, предприета от новия наемател на плажа стартира със събарянето на  култовия бар „Бикини“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка  на  действията на новия наемател по премахването на незаконните обекти. По думите й акцията  е започнала още през почивните дни, защото на 15 май влиза в сила забраната за строителство в курорта и по алеите не трябва да има тежки машини. Новият наемател трябва да премахне общо 300 обекта, които са извън схемата, одобрена от министерството на туризма.  Министерството  е одобрило  5800 квадрата , които отговорят на 2-та процента, определени  за основна търговска дейност, които Закона за Черноморското крайбрежие позволява.

Николина Ангелкова- министър на туризма:” Всъщност основния мотив да се прекрати концесията , е че схемата надхвърляше с близо 8 000 кв.м. одобрената такава. Така че сами разбирате каква мащабна работа предстои .”

На 20 януари е подписан договора с новия наемател на плажа , но той влиза във владение едва на 5 май.  За краткият период до 15 май ще могат да бъдат съборени само две заведения и една дюнерджийница.

Николай Борисов- адвокат на новите наематели на плаж  Слънчев бряг Север: „Тези две завадения, които днес ще премахнем са около 1200 -1300 кв. метра. Стремим се първо да премахнем заведенията, които изглеждат плътни и каменни както това  и закриват плажа и са определено в нарушение на закона, относно тяхното поставяне”.

Събарянето на заведенията стана пред погледите на десетки туристи, които вече почиват в Слънчев бряг. Акцията по премахването на останалите незаконни обекти ще стане през есента, когато приключи сезонът .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук