8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Започна турнирът по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”

 От днес до 28 март  в Бургас ще се проведе традиционният Държавен турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова“. Републиканският турнир се провежда за втора поредна година. Състезанието е само за девойки старша възраст и жени. В него ще вземе участие и миналогодишната носителка на приза Жулиета Канталупи – внучка на всепризната гимнастичка и треньорка Жулиета Шишманова.Организатори на турнира са Община Бургас, Българска федерация по художествена гимнастика и Спортен клуб по художествена гимнастика „Черноморец“.

Престижното състезание в спортна зала „Младост“ откри заместник – кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който поздрави присъстващите и пожела успех на всички състезатели.

Цветя от името на кмета Димитър Николов получи председателят на Спортен клуб по художествена гимнастика „Черноморец“ – Бургас и член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Васил Стоянов по повод 80 – годишния му юбилей.

На официалното откриване присъства президентът на Българската федерация по художествена гимнастика  и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, вицепрезидентът на Европейската федерация Мария Петрова и Кристина Гюрова – дъщеря на Жулиета Шишманова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук