13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Заради очаквания студ: Затварят пътища, ако стане сложно /ВИДЕО/

Пътната агенция ще затваря превантивно пътища при сложна метеорологична обстановка. До решението се стигна след като стотици пътуващи останаха блокирани в автомобилите си преди седмица. Заради очакваното ново застудяване в края на седмицата са мобилизирани всички сили на държавните и местни власти.

„Едно от решеният ни е да бъдат затворени критичните участъци към по-ранен момент , естествено те се третират предварително с необходимите инертни материали“, каза областният управител Вълчо Чолаков.

„Пътища се затварят само тогава когато има риск за човека. Тоест ние предпочитаме да се грижим за гражданите повече отколкото те самите за тях си. Затова , ако имаме критична ситуация , да пътища ще се затварят“, обяви Ангелов- Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ в Община Бургас.

В областта вече е започнала подготовка за очаквания студ. Цялата налична техника е подготвена, извършват се обходи. От строителния бранш са уверили, че са готови да помогнат с техника и хора при нужда.

„Не следва да се тръгва на път, ако това не е изключително належащо. Очакват се силни виелици , силни навявания  остър сняг и падане на температурите два пъти по-ниски  от колкото предната критична ситуация на 30 и 31 декември“, обяви комисар Неделчо Рачев – началник  „Охранителна полиция и КАТ“ при МВР-Бургас.

От Пътна полиция отново призовават водачите на камиони да спазват стриктно забраните на АПИ за движение по определени участъци. Още тази вечер започва обработката на магистралите и първокласните пътища срещу заледяване, стана ясно след заседание на кризисния щаб в столицата. От АПИ обясниха, че на 650 места ще бъдат разположени около 3000 почистващи машини.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук