15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Заради променен статут: Черноморец се вдигна протест

Жители на Черноморец преминаха в протестно шествие през града срещу „бездействието“ на Военното министерство. След решение на Министерски съвет в края на миналия месец, десетки декари земя край курортното градче бяха обявени за частна държавна собственост. Местните наследници на имоти са на мнение, че одържавените преди години земи няма да им бъдат върнати, а продадени.

„Виждам мафията навсякъде. Тя е застанала кротко до всеки един министър, до всеки един депутат. Тези земи са на всички жители на Черноморец – включително и на мен. Години наред водя дела за едно малко парченце земя“, каза един от протестиращите, Васил Жечев. Според него, Военното министерство трябва да възстанови наследствените имоти, а не да прави опити за продажбата им.

„Няма как, когато една земя е твоя, да тръгнеш да си я купуваш. Или се връща, или се отива на съд. Това е положението. Смятам, че Министерски съвет е подведен и премиерът в оставка Бойко Борисов също е подведен, защото, ако знаеха каква е истината тук едва ли щяха да продават тази земя“, обяви кметът на Черноморец, Добри Добрев.

Протестното шествие на черноморци приключи пред старото поделение при нос „Червенка“. Повече от 40 години там Военното министерство стопанисва складова база на територия от 220 декара – все одържавени земи. Хората разказват, че мястото тъне в разруха и никой не се грижи за него от години.

До този момент кметството в гада не е получавало официални документи за бъдеща продажба на терени, стана ясно от думите на кмета. Жителите на Черноморец се заканиха, че ако не получат земите си ще организират нови протести. Готови са да затварят и пътища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук