14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Зартов заплашвал руски депутат с убийство

Бургаският бизнесмен Ивайло Зартов заплашвал със смърт депутата от Руската дума Генадий Гудков. Това стана ясно днес по време на делото в Апелативния съд в Бургас, където Зартов обжалва мярката си „задържане под стража“. Гудков е бил разпитван с още 11 свидетели по делото за присвояване на пари от българо-руското дружество „Инглиш вилидж“, в което бургаският бизнесмен е съдружник със съпругата на депутата, Мария Гудкова.

Днес Апелативият съд потвърди мярката на Окръжния съд в Бургас и остави Ивайло Зартов зад решетките. Според прокурор Любомир Петров, Зартов е обвинен в тежко престъпление за присвояване на пари в особено големи размери и има опасност да се укрие. Става въпрос за близо 3 400 000 лв., а присвояването им е доказано от извъшената счетоводна експертиза.  С изчезналите пари трябваше да се построи луксозно селище край бургаското село Димчево. Изведнъж обаче строежът беше замразен, а парите изненадващо свършиха. Сега на терена има няколко празни къщи в груб строеж.

Днес в съдебната зала Зартов заяви, че това не би трябвало да е наказателно дело, а търговско дело, защото ставало въпрос за спор между двама собственици, от които единият искал да ограби по- слабия чрез унизителен процес. Адвокатът на Зартов- Станимир Петров каза, че в обвинението било „бланкетно“, т.е. нямало конкретика и няма да издържи в съда.  Зартов може да получи от 10 до 20 години затвор и конфискация на имуществото му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук