13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Засадиха ливански кедър в Морската градина

Засадиха ливански кедър в Морската градина на Бургас, съобщават от община Бургас. Посланикът на Ливан в България – Н. Пр. Фарес Еид, даде знак, че скоро държави от Близкия изток може да направят големи инвестиции в страната ни.

В Бургас Н. Пр. Фарес Еид заедно с посланиците на Либия и Судан в нашата страна Н. Пр. Юсеф Зургани, Н. Пр. Елтаиб Абулгазим и заместник-кметът Красимир Стойчев засадиха ливански кедър в Морската градина. Дървото е второто по рода си в България. То е донесено в Бургас от Националния парк на Ливан. Вторият екземпляр от вида се намира в Ботаническата градина в Балчик. „Кедърът е символ на Ливан.

Малко държави в света могат да се похвалят, че притежават дърво от нашия Национален парк. Дърветата от този вид могат да доживеят до 6 хиляди години. Нека корените, които този кедър ще пусне в Бургас, да са символ на нашите добри бизнес отношения, които страните ни ще развиват в бъдеще“, каза Н. Пр. Фарес Еид. Дръвчето е отпуснато със специален указ от властите в Ливан, което се прави изключително рядко.

„Ние сме исторически свързани с Ливан и Либия и това дърво ще е символ на добрите ни отношения с тези държави. Надявам се много скоро Бургас да се побратими с градове от Либия и Ливан“, заяви заместник-кметът Красимир Стойчев. Посланиците на Ливан, Либия и Судан у нас посетиха Бургас след участието си във втория Международен бизнес форум „Новата икономика на България – пътят на Изток“, който се проведе в Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук