16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Засилени мерки за безопасността на студентския празник

Предприети са засилени мерки за осигуряване на сигурността на днешния студентски празник. Проверени са предварително местата, където младите хора биха празнували празника си, така че да не се допуснат евентуални нарушения на обществения ред.

Ще има и засилено полицейско присъствие по основните маршрути към курортите и вилни местности, където ще празнуват. „Не бива по никакъв начин студентите да правят компромиси с безопасността си. С представители на местното самоуправление са проведени срещи и са набелязани мерки за опазване на обществения ред в питейните заведения, хотелските и вилни комплекси. Проведени са срещи и с охранителните фирми и звената за охрана за повишаване бдителността им“, увери говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева пред Агенция „Фокус“.

Тя напомни на студентите, които ще шофират, да карат с повишено внимание, да не правят рискови изпреварвания и в никакъв случай да не сядат зад волана ако преди това са употребили алкохол или упойващи средства. Ако бургаски студенти са избрали за празника си отдалечена и планинска дестинация, да имат предвид вериги и задължително зимни гуми. Практиката показва, че бургаските шофьори не са подготвени да шофират при заледени или заснежени участъци. Говорителят на полицията пожела на студентите весел празник и успешно взимане на изпитите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук