18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Засилено полицейско присъствие по празниците

Засилено полицейско присъствие се предвижда в града по празниците . Това каза за Радио „Фокус”- Бургас говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева. По нейните думи, полицейският контрол ще бъде в две направление, като при единия случай контрол ще осъществяват служителите от сектор „Пътна полиция“.

„При втория случай ще се опитаме да бъдем по-скоро невинни. Това ще са служителите от „Криминална полиция“, които ще поемат ангажимента за охрана на обществените мероприятия, които са предвидени за предстоящите Великденски празници, както и охраната на частните домове и апартаменти, които ще останат необитаеми, точно поради това, че голям процент от семействата ще решат да прекарат празниците извън град“, обясни Рандева.

По нейните думи, по време на празниците засилени проверки ще има по отношение на шофиране след употреба на алкохол или наркотични и упойващи вещества. Също така ще се следи и за шофиране с несъобразена скорост, както и за поставен предпазен колан или говорене по телефона.

„Водачите не трябва да са спокойни, че ще има пролетни празници. Това по някакъв начин би намалило капацитета или личния състав на полицейските служители. Направена е организация по възможно най- широкообхватен начин да бъдат контролирани водачите, които се движат не само по магистралата отсечка на „Тракия“, от Карнобат в посока Бургас, а и по второстепенните и третостепенни такива“, допълни тя като посочи, че служители на сектор „Пътна полиция“ ще бъдат позиционирани и ще извършват проверки и по тези пътни участъци.

Говорителят на ОДМВР-Бургас призова жителите и гостите на града да шофират със съобразена скорост и да спазват Закона за движение по пътищата, с цел превенция на пътнотранспортни произшествия. „Най-важното е тези водачи да си дават сметка, че отговорността за техния живот и здраве стои основно в скоростта, с която се предвижват и в бързите реакции“, каза още Цветелина Рандева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук