16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Застрахователна измама и умишлен палеж сред версиите за изгорелия завод край Равда

В резултат на полицейските действия, предприети във връзка с възникналия вчера пожар в бившия завод „Роботика”, разположен в близост до аквапарка в с.Равда, общ. Несебър, е установено, чев складовите помещения на неработещото предприятие се съхранявали над 20 тона гранули и други материали за производство на пластмаса. В складовете не е имало ел. захранване, тъй като обекта не функционирал и част от машините и съоръженията в него били разпродадени.

пожар оглед

Констатирано е, че бившия завод е собственост на международна компания с представител за България 55 годишен израелски гражданин, който към момента на инцидента не се е намирал в страната. Имотът / с обща площ 13,847 дка./ е охраняван от жива охрана, като е обезопасен с масивна ограда.

При извършения повторен оглед на мястото на пожара от следствено – оперативна група при Райнно управление „Полиция” – Несебър не са установени данни за умишлен палеж. Няма иззети стопилки или парцали с петролни продукти.

По образуваното досъдебно производство се работи по няколко версии, сред които пожар вследствие на случайно събитие, застрахователна измама или умишлен палеж.

При извършените замервания от екипи на РИОСВ – Бургас по време на пожара в три точки в Несебър, Равда и на 80 м. от местопроизшествието, завишени стойности по измерените показатели не са установени.

Работата по случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук