9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Застреляха показно бизнесмен, отговарял за заведения на ВИС-2 по морето

София малко преди 21 часа брутално е застрелян 51-годишният Веселин Стоименов. Убийството е станало близо близо до комплекс „Макси“. Трупът още е на местопрестъплението, извършва се оглед. Около него са намерени седем гилзи. Фатален се е оказал изстрел в главата.

Убийството е станало във входа на блок 19 зад комплекс „Макси“ на бул. „Симеоновско шосе“.Затвореният жилищен комплекс „Макси“ е блокиран, охраната не допуска никого да влезе.

По неофициална информация Стоименов е юристът, който е извършил ликвидацията на ВИС-2.  Строименов е отговарял за заседенията на бившата групировка по Черноморието в миналото.

В близост до мястото на убийството, в „Студентски град“, е открит опожарен лек автомобил, който може да е свързан с разстрела, извършват се проверки за връка между двете събития.

Убитият има бизнес със заведения, като по първоначална информация има обекти в столицата и по морето. В публикация на сп.“Тема“, Стоименов е посочен като един от управляващите инвестициите на ВИС по Черноморието чрез редица фирми, сред които „Сохо“, „Венис“, „Айсберг 02“, „Алфа кар“, „Интертур“ – Несебър, и други.

Полицаите са намерили изоставен и опожарен автомобил в района на Зимния дворец. Именно с него се предполага, че са се изтеглили убийците на Стоименов, пише „Стандарт“.

Убитияг Стоименов  е бургазлия, от години работи като мениджър в хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Още от края на 90-те години работи във фирмите на Георги Илиев, бившият Главен на ВИС-2. След смъртта на Илиев, туристическият му бизнес е разпределен между няколко поставени лица, основното от които е именно Стоименов. След смъртта на Илиев през август 2005, именно той поема управлението на трите хотела, собственост на Илиев – „Гюн“, „Орел“ и „Астория“. Твърди се, че печалбите отиват в наследника на ВИС-2 – Христофор Аманатидис-Таки, който от години живее в Дубай. Веселин Стоименов започва да се грижи и за изплащането та кредитите с които „Орел“ и „Астория“ са приватизирани.

Името му нашумава особено силно през лятото на 2013 година, когато с помощта на фиктивен конкурс взима бизнеса на друг булгазлия – Тодор Ташев с туристическите лодки, с които се организират атракции по река Ропотамо до устието, където се влива в Черно море.

Смята се, че Стоименов е собственик и на няколко фирми, най-известната от които е „Венис Марин“. Останалите са „Алфакар“, „Интертур“ и „Айсберг 02“, чрез които той управлява хотелите и увеселителните заведения.

Криминалистите работят по няколко версии за причините за убийството. Основната от тях е засегнати бизнес интереси.

standartnews.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук