14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Затварят Трапезица заради четворния пешеходен надлез

До края на тази седмица при кръговото кръстовище Трапезица ще започне работата по монтирането на основните елементи от четворния пешеходен надлез. Това съобщи пред БНР директорът на КАТ – Бургас Иван Ишкиев. По думите му, работата ще продължи най-малко един ден, като през това време, „Трапезица“ ще бъде затворена. Ще бъдат посочени алтернативни маршрути. 

Основните блокове за пешеходния надлез вече са изградени. Остават довършителните работи по тях, както и монтирането на асансьорите. Към момента тече и монтажа на опорните четири колони в центъра на „кръговото“, които да поемат тежестта на металните конструкции, които ще преминават над него.

Проектът за изграждането на пасарелките на „Трапезица“ е изключително сложен за изпълнение, коментират специалисти. Гражданите обаче виждат, че изпълнителите се справиха без особени трудности и то само за няколко месеца, което поставя тази теза под въпрос. Всички помним колко време отне ремонтът на надлеза при Океански риболов например. Проектът за цялостната реконструкция на кръстовището пък трябва да приключи до края на годината.

До тогава бъдете внимателни, ако ви се налага да пеминавате оттам пеша! Мястото не е осветено, лентите за движение на автомобилите са стеснени /в района на „Трапезица“ ще ви се наложи да повървите и по пътното платно на места/. Временни пешеходни пътеки са начертани на няколко метра преди кръговото кръстовище. 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук