24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Затворени улици и велошествие на 22 септември

Като кулминация и своеобразен финал на Европейската седмица на мобилността, Община Бургас организира Ден без автомобили. По традиция от 2000 г. насам, на 22 септември органите за местно самоуправление представят центровете на градовете си в различна светлина, като ограничават движението на моторни превозни средства, призовават за използване на устойчиви видове транспорт и информират какво въздействие върху околната среда имат различните начини на транспорт, които хората използват.

Община Бургас отбелязва Деня без автомобили със затварянето на ул. „Васил Левски“ в отсечката между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Стефан Стамболов“. Централната пътна артерия ще бъде запазена само за пешеходци и велосипедисти в часовия интервал от 8 до 18.

От 15:30 ч. до 17:30 ч. на пл. „Тройката“ пред Съдебна палата велосипедистите от Колоездачен клуб „Черноморец – Бургас“ и представителите на Сдружение „Ролер клуб Бургас“ ще демонстрират умения за майсторско преминаване на препятствия. Желаещите граждани ще имат възможност да преминат кратко обучение по колоездене и каране на ролери за начинаещи и напреднали.

В 17:30 ч. пред Съдебна палата стартира традиционното за Европейската седмица на мобилността велосипедно шествие. Преминавайки по велоалеята на ул. „Гурко“, колоездачите ще достигнат до крайния пункт – открита сцена „Охлюва“, където от 18:30 ч. ще се проведе кинопрожекция на късометражни филми.  

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук