17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Затвориха „Сливница“, „Тройката“ до бетон за лятото

От днес затвориха за движение улица „Сливница”, в отсечката между ул. „Христо Ботев” и площад  „Тройката”. ВиК Бургас подменя канализацията във връзка с реконструкцията на площада, съобщи Костадин Марков –зам. кмет по строителството в Община Бургас. Ремонтът трябва да приключи до три седмици, след което улицата отново ще бъде отворена за движение на автомобили. Не се предвижда „Сливница” да стане пешеходна зона, след изграждането на подземната улица, която ще свърза „Княз Борис” с „Гурко”.

 

2014-03-25 13.43.05В момента се залива бетон на площад „Тройката”, каза още Марков. Идеята е до лятото да се премахнат загражденията, за до може да се преминава през площада, а през есента ремонтът ще продължи. Възможно е да се успее да се поставят и част от плочките, коментира зам. кметът.

СливницаПроектът е на стойност 7 млн.лв. Пет от тях са осигурени по ОП „Регионално развитие”, а 2 млн. лв. са собствени средства на общината.

 

ТройкатаПроектът предвижда нова зона за отдих с водно огледало, пейки, кошчета и зеленина ще бъдат другите  акценти в новата визия на площад “Тройката”. Около Културния дом на НХК пък ще има нова градинска площ с атрактивно осветление. Зоната на струйния фонтан също ще бъде благоустроена като водната струя ще наподобява морска вълна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук