15.4 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Затрупаните във Варна работили за 5 лева на час. Според документите трябвало да се прави реконструкция

Работниците, която бяха затрупани от срутилия се хотел „Вероника“, са били наети за по 5 лева на час, за да режат арматурно желязо за скрап. Това заяви пред Дарик Стефан Ангелов, колега на затрупаните работници. Той обясни, че вчера следобед на място дошъл мъж, когото работниците познавали като „господин Георгиев“.

Спасеният Румен /с качулката/ снимка: petel.bg

Той им обещал парите, за да влязат в хотела и режат арматурно желязо. Мъжът бил представител на фирмата, която събаря хотела. Той обяснил на работниците, че след като отрежат желязото, имат 15 минути, преди хотелът да падне, разказа още Стефан Ангелов.Според официалните документи, които са представени пред разследващите по случая, става ясно, че не трябва да има разрушаване, а за реконструкция.

Eдин от издирваните е жив и здрав, помага в разчистването на отломките

Близките на Румен Кирилов съобщиха, че той е жив и здрав и не е сред пострадалите от рухването на хотела във Варна. Те обясниха това по повод появила се информация, че той е един от затрупаните под руините. Оказа се обаче, че Румен е успял да избяга от срутващия се хотел и се е спасил. С видимо изпокъсани дрехи в момента той помага за разчистването на отломките на хотела, предаде БГНЕС.

Не е ясно колко точно работници е имало в хотела по време на рухването му, засега неофициалната информация е, че са били 9 души. Когато сградата е започнала да се срутва всички са се разбягали и затова все още не може да се уточни колко души се намират под рухналия 10-етажен хотел.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук