14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Зафиров заминава с телевизионери за Украйна… на 3 март

На 12 февруари тази година местните социалисти ще излязат на мълчаливо бдение, с което да покажат съпричастност към събитията с българите в Украйна. Войната в страната изправи на фронта българи срещу българи след като част от тях бяха мобилизирани в редовната армия, а другите подкрепиха опълчението на сепаратистите.

БСП Бургас, Евгени Мосинов, Атанас Зафиров, Николай Тишев

„Искаме мир, а не война. Ще направим всичко възможно страната ни да не бъде въвлечена в тази авантюра”, заяви на среща в Бургас народният представител от групата на БСП, Атанас Зафиров /на снимката в средата/. По думите му обаче, управляващите не предприемат конкретни мерки за разрешаването на проблема.

Той даде за пример Полша, която вече е отворила границите си за живеещите в Украйна поляци. „Преди дни премиерът заяви, че България е готова да направи същото, но и до днес подобна мярка не е предприета”, поясни Зафиров.

Депутатът планира посещение при българската общност в най-конфликтната точка на бившата съветска република. По думите му, това трябва да се случи навръх националния празник – 3 март. „Ще пътувам с екип на българска телевизия, която ще заснеме филм за нашите сънародници в Украйна. Това няма да е първото ми посещение там”, каза още Атанас Зафиров.

Според непотвърдена информация в Украйна живеят между 500 000 и милион наши сънародници. Повечето от тях са в паника заради масовата мобилизация, обявена от киевските власти. На практика обаче българите там не могат да напуснат страната заради мобилизацията. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук