13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Зафиров кани кандидат кметове да подкрепят националите ни по ръгби

Националите ни по ръгби излизат в събота/3 октомври/ от 15 ч. на помощното игрище на стадион „Черноморец” в Бургас срещу отбора на Норвегия. Това съобщи депутатът Атанас Зафиров, който е президент на Българската федерация по ръгби. Българският отбор е в група С с отборите Турция, Босна и Херцеговина, Норвегия и Финландия. Победата на българските ръгбисти е от важно значение за оставането ни в групата, коментира Зафиров. Следващата среща ще бъде на 24 октомври с отбора на Финландия.

IMG_9874„Моята лична амбиция, като президент на Българската федерация по ръгби, е да превърна Бургас в център на балканското ръгби. Градът ни има нужната инфраструктура, за да бъде домакин на Европейското първенство по ръгби, което ще се проведе през 2016 г. С ръгби 7 спортът вече е член на Българския олимпийски комитет. Този спорт ще бъде включен за първи път в Олимпийските игри”, съобщи Зафиров. Той призова всички кандидати за кметове и общински съветници да подкрепят българския отбор по ръгби и да дойдат на стадиона в събота. По думите на Зафиров ръгбито е динамично развиващ се спорт, изключително популярен в света. Той даде пример с Англия, където в момента се провежда Световната купа по ръгби. Участват 20 отбора, първенството се излъчва по 103 телевизии в 205 държави и ще донесе приходи на британската икономика в рамките на 3 милиарда евро. „За съжаление у нас ръгбигто е аматьорски спорт, но амбицията ми е да го поставим на една друга плоскост и да догоним темповете на развитие на този спорт в Европа“, коментира Зафиров.

В пресконференцията днес взеха участие и Георги Маринкин – генерален секретар на БФР, Йордан Георгиев – член на Федерацията, Милко Михнев – общественик, както и д-р Лорис Мануелян – заместник-кмет по спорт в община Бургас и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ в администрацията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук