9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Зафиров към Митов: А вие какво мислите за случая с паметника на Каймакчалан?

Бургаският народен представител Атанас Зафиров от групата на БСП – Лява България ще внесе утре питане до външния министър Даниел Митов относно позицията на българската държава, по повод поругаването на паметника на връх Каймакчалан.

„Това е един презпрецедентен акт и той трябва да получи своето възмездие. Миленко Неделковски – журналист от Р. Македония, си позволи по един груб и недостоен начин да оскърби паметта на хиляди български войници, загинали в боевете на връх Каймакчалан”, смята Зафиров.

Атанас ЗафировТой припомни, че ден преди вандалския акт, официална делегация от български народни представители, служители на Министерство на отбраната, офицери и генерали от българската и гръцката армии, почетоха паметта на геройски загиналите войници, а с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и с разрешение на Негово Високопреосвещенство Флоринския митрополит Теоклит отслужи заупокойна молитва.

Паметната плоча, унищожена от македонския журналист Миленко Неделковски, е била поставена незаконно пък гласи официалната позиция на Македония по случая. Вчера от Виена българският премиер Бойко Борисов заплаши, че ако Скопие не вземе мерки срещу гаврата, няма повече да получава помощ от нас. Борисов припомни че само преди дни, сме подкрепили съседката си с пари, заради потопа, който преживя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук