11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Зашеметяващо шествие открива Световното по Ушу

Зрелищно шоу на пл. „Тройката“ ще открие шестото Световно първенство по ушу, на което Бургас ше бъде домакин в края на септември. Уменията си пред бургазлии ще покажат най-добрите ни състезатели.

Градът ще посрещне и световния елит в бойните изкуства. Това съобщи на среща с журналисти, президентът на Българската федерация по Ушу, Стефан Колев.

Световното спортно събитие ще бъде открито на площада на 26 септември. Първенството ще продължи шест дни. Двубоите ще се играят в спортна зала „Младост“. Близо 2 000 ще бъдат състезателите, които ще напълнят хотелите в Бургас и региона. С тях в Бургас ще пристигнат и над 1 000 души в това чистло треньори, медици, рехабилитатори и организационен персонал.

Подготовката на зала „Младост“ ще започне до месец, стана ясно днес. Парите за ремонта са осигурени от община Бургас. Към момента се уточняват последните детайли по организация на Световното по Ушу.

Два златни медала е спечелила Деница Колева /на снимката по-горе/ от XVI Европейско първенство по ушу, което се проведе в Москва, съобщи още Колев. Трима са състезателите от Бургас, които са представили страната ни на първенството. Спортните ни таланти са спечелили общо 2 златни и един сребърен медали. Стефан Колев допълни, че за първи път на голямо първенство България е представена в най-тежката дисциплина – санда.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук