11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Защитата: Отстраняването на кмета на Несебър от поста е прокурорски абсурд

Бургаският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов до края на разследването за строителството върху дюните в кв. Черно море”. Адвокат Стефан Константинов излезе ядосан от решението на съда и го определи като абсурдно.

Съдът взе решението за отстраняването на несебърския кмет с мотива, че може да попречи при събирането на доказателства и разпити на свидетели.

Защита предостави доказателства, че в края на миналата година,  когато експертната комисия е заседавала Николай Димитров е бил в отпуск. Освен това, според Закона за местната власт кметът няма нито правомощия, нито задължения да контролира общинския експертен съвет, а само да координира дейността му. Адвокат Стефан Константинов изтъкна още, че сделката и продажбата на имота не е направена нито от кмета, нито от главния архитект.

Адвокат Петър Атанасов също намекна, че процесът е скалъпен, тъй като около целия скандал със строежа на дюните е обвиняем кмета, при положение, че държавата е променила статута на терена и го е продала.

Защитата ще обжалва пред Апелативния съд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук