9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Защита на Галин Костов подава сигнал до прокуратурата за нарушения в досъдебния процес

 

Бургаският апелативен съд  остави в ареста варненския адвокат Галин Костов, който е обвинен като поръчител на отвличането и убийството на собственика на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов. Прокурор Димитър Диамандиев каза, че жалбата за промяна на мярката в  „домашен арест“ е  неоснователна, тъй като има достатъчни доказателства, макар и косвени, че обвиняемият е съучастник в престъпление.

Защитата представи днес в съда нови доказателства в това число и сигнал до Главния прокурор и Висшия съдебен съвет за нарушение при водене на досъдебното производство. Адвокат Бранимир Балачев каза , че се касае за манипулиране на главния свидетел по делото- Стоян Петров. Върху свидетеля се е оказвал натиск от служители на звеното за Борба с организираната престъпност, като са му предлагани облаги ако натопи неговия клиент /чуйте видео файла/

Адвокът Бранимир Балачев твърди още, че шест месеца разследването се е водило срещу съдружниците на убития Стоян Стоянов, които са го притискали да си продаде акциите си във фирмата и имущество за 20 млн.лв. След това обаче делото изведнъж се обръща и се насочва към Галин Костов и Станислав Михайлов. Според защитата причината е един провален търг, през 2008 г. във Варна,  за отчуждаването на варненския затвор и прилежащите му територии за около 100 млн. лева .

Стоян Стоянов бе отвлечен на 6-ти март 2008 година пред жилището си в Бургас. Година и половина по-късно останките му бяха открити в Дюлинския проход.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук