14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Защитници на блатното кокиче

В Бургас се проведе обучение на младежи – доброволци по проект „Защитници на блатното кокиче“. Проектът се реализира от сдружение в обществена полза „АСУ Делфи” – Бургас и е част от Националната програма за младежта (2011-2015).

Основната цел на проекта е да насърчи младежката  активност и доброволчески инициативи в Бургас,  и в региона, както и да подготви младежки уочдог екипи за наблюдение и защита на блатното кокиче.  Една от задачите на проекта е да ангажира общественото внимание и особено на младите хора,  за опазване на този защитен растителен вид.

До момента по проекта са реализирани дейности за тиймбилдинг, наблюдение на местообитанията на блатното кокиче в районите на: с. Лозенец (община Царево), с. Горица (община Поморие), землещето на Созопол; както и обучение на младежки уочдог екипи за доброволчество и застъпничество.

По време на обучението тази седмица бе реализиран младежки уъркшоп за генериране на послания и идеи за информационна кампания.

Проектът ще продължи до края на януари 2013 г., когато ще приключи  с дейността „флашмобилити”, по време на която младежите ще отправят своя публичен призив за опазване на блатното кокиче.

Блатното кокиче е растение, което е записано в Червената книга на България. То е уникален природен ресурс, използван за производство на нивалин, използван за лечение на детски паралич и други неврологични заболявания.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук