12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

За бургаския джентълмен, който обича всички жени!

„Обичам всички жени! Те са нежни, те са нашите цветя. Имам дъщери, имам внучки, за всяка съм купил цвете“, хвали се бай Илия. В студ и в пек той стои с малка щайга, сложил в нея домашни зеленчуци според сезона. Никой не го гони, защото се е превърнал в част от пейзажа край магазин „Анет“.

Пък и стоката му… няколко връзки лук, няколко чесън и две-три китки магданоз. Да се смееш ли, да я конфискуваш ли, или просто да си купиш нещо прясно. „Еко, био – това е от моята градинка“, хвали се той.

„Не съм тук да печеля. То и какво да спечеля с тази стока. Най-много 10 лева на ден. Тук съм да съм сред хората. Гледам ги като минават, някои спират, говорим си. Разменяме по някоя приказка и денят си минава. Като си след хора, се чувстваш по-богат, по-пълен“, казва бай Илия.

Днес той е решил да радва дамите. Не продава цветя, но дебне да се счупи част от дръжката на някой карамфил от съседните сергии. Или разменя лук за нарциси и ги поднася на жените, които се спират пред скромната му сергия. Малко съм стар, ама меракът умира последен. Уважението искам да кажа, поправя се той. И поднася поредната китка с усмивка и лек реверанс. Като истински джентълмен. /burgasinfo.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук