14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

За един „належащ“ въпрос, който остана без отговор

Медии и граждани се интересуват живо от този въпрос. Това казала депутатката от „Атака“ Калина Балабанова, след питане към военния министър Николай Ненчев за това участвали ли са български военнослужещи на форум на военни – травестити в чужбина. 

Снимка: Youtube

Депутатката дори уточнила, че в американската армия имало 15 000 травестити. От своя страна военният министър отговори, че му е обидно да отговаря на този въпрос. Той добави, че български военнослужещи не са участвали във форума, за който пита атакистката.

Балабанова настояваше министър Ненчев да й отговори какво мисли за въпросното събиране на травестити – военни. Той обаче й обясни, че носи отговорност единствено за българските военнослужещи и няма намерение да коментира повече темата.

Депутатската визира срещата, на която са присъствали офицери от 18 държави, повечето членки на НАТО, а конференцията е била под надслов „Перспективите пред транссекуалните военни“. Целта – подкрепа на САЩ за разрешаване на кастрацията сред военния персонал и войниците в държавите членки на НАТО. На форума става ясно, че транссексуалните офицери в САЩ са около 15 000, съобщиха от пресцентъра на „Атака“.

Оттам допълват още: „Балабанова заяви още, че е провокирана от парламентарния секретар на военното министерство Пламен Даракчиев, който твърди, че въпросът струвал годишната пенсия на двама пенсионери. Тя изрази съмнение, че умишлено се пуска тази клевета и поиска Ненчев да отговори за какво точно министерството е изразходило годишната пенсия на двама българи, за да разбере дали самото то е командировало представители на българската армия. Министър Ненчев заяви, че български военнослужещи не са участвали в конференцията. 

В реплика Балабанова подчерта, че този въпрос е важен, защото показва позицията на МО по отношение на евроатлантическите ценности. Тя добави, че министърът не е отговорил каква е неговата оценка за такъв тип форуми. „Какво представлява евроатлантизъм? Това се оказва, че са офицери-травестити, може би некрофили, зоофили, хомосексуални. Разберете, че ценностната система на българина не е такава. Не се съгласявайте българската армия да бъде унижавана и демобилизирана, въпреки че сме страна-членка на НАТО. Във всички българи са заложени хри стиянски ценности“, добави националистката.
Балабанова заяви, че държи да получи справка за изразходваните суми в отговор на зададения от нея въпрос. Тя припомни, че Даракчиев говори, че е използвана разузнавателна служба и попита коя е тази служба, и ако е партньорска, налага ли се да се дават пари. Националистката заяви, че ако не бъде предоставена такава справка, или сумите се разминават, ще заведе дело за клевета срещу парламентарния секретар на МО, както и ще пусне сигнал до съответните институции, за да се разбере къде точно е отишла годишната пенсия на двама възрастни.“

Към този момент екипът на zonaburgas.bg не се интересува от темата за травестити в българската армия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук