13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

За изкуството да караш велосипед

Европейската седмица на мобилността продължава в Бургас с филма Life cycles“, който ще запознае граждани и гости на града  с удобствата, бързината и точността, които предлага велосипеда в градски условия. Представянето на лентата ще е днес на откритата сцена „Охлюва“ от 19.00 часа. Продължава изложбата, включваща всички транспортни политики и проекти за градската мобилност, която е подредена до сградата на Община Бургас. Тя нагледно изобразява напредъка и бъдещите проекти на Общината в областта на градската мобилност и транспорта.

Макети на летяща чиния, подводница и ретро велосипед заинтригуват всички минувачи по улиците на Бургас. Те са разположени  пред  КЦ „Морско казино“, „Часовника“ и на площад „Тройката“. Емблематичният бургаски площад „Тройката“ продължава да е зелена зона, където всички желаещи ще могат да отдъхнат насред градска обстановка и да се възползват от безплатен безжичен интернет достъп и многобройни настолни игри. Пак там от 10.00 до 12.00 часа бургазлии и гости на града ще могат да се запознаят отблизо с работата  на общинската мобилна станция за контрол на качеството на въздуха.

Всеки ден до неделя от 17.30 до 19.00 часа на „Тройката“ Ролерклуб – Бургас ще провежда училище за ролеристи и ще предоставя детски ролери под наем. Всички желаещи да се включат в зелените инициативи, организирани от Община Бургас, могат да се възползват от система за наемане на общински колела. Безплатен велосипед ще се предоставя само срещу направена заявка и само за времето на посоченото събитие. Заявките ще се приемат на: facebook.com/VeloBurgas.

За всички събития в рамките на Европейска седмица на мобилността общинския превозвач „Бургасбус“ ще осигури безплатно придвижване на лицата с ограничена мобилност чрез предварително направена заявка за услугата „Позвъни и се вози“. Партньори на Община Бургас в инициативата Европейска седмица на мобилността са – „Бургасбус“, „Виваком“, Мол „Бургас Плаза“, Ролерклуб – Бургас, Велоклуб – Бургас, Танцово студио „Дюн“ и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук