18.8 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

За какво са благодарни бургазлии!?

За втора поредна година доброволци на БМЧК Бургас организираха акция по случай  Световния ден на думата „Благодаря“, който се отбелязва на 11 януари- най-учтивият  ден в годината (International Thank You Day). Доброволците раздаваха специални листчета на ул. „Александровска”, на които бургазлии можеха да запишат своите благодарствени послания и да ги залепят на таблото на Благодарността. И тази година, след приключването на акцията, доброволците ще заснемат клип,  в който ще  цитират някои от посланията  написани на листчетата.

От всички езици, българския  най-добре отразява същността на тази дума. Тя означава дарявам благо, дарявам добро. Т.е. благодарейки за дареното ни, ние даряваме благо…Да БлагоДарим на хората,които обичаме, да БлагоДарим за всичко, което имаме, да БлагоДарим на Земята, че е толкова търпелива към нас…Да БлагоДарим, че сме живи!Да БлагоДарим, че сме здрави!Да БлагоДарим, че имаме покрив!Да БлагоДарим, че имаме близки, които да обичаме!

Да БлагоДарим, че имаме близки, които ни обичат!Тогава можем ли да кажем, че е единствено проява на учтивост и спазване на добрия тон е изказването наблагодарност? Автоматизирана рутинност или много повече от това?В съвременното динамично ежедневие може би думата „Благодаря“ отваря душата и чувствата ни, карайки ни да се чустваме пълноценни и осъществени, видими и полезни, значими. Тя е ценен дар за този, който я изрича и за този, към когото е отправена – има чудното свойство да дарява двустранно.„Всеки ден ни предлага причина за благодарност и ние трябва да търсим тези специални моменти и да ги помним.” К. Хилс

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук