12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

За нестинарите на Странджа в 3D /ВИДЕО/

Община Царево представя първият български филм, който популяризира културното наследство на Странджа, заснет в 3D. Видеото представя един от най-българските обичаи – нестинарството, идващо от малкото село Българи, разположено в полите на планината.

„Стъпки в огъня” e филм за тайнство, разпънато между свещено и езическо, запазено през вековете. Автентичните нестинари играят своя танц в жаравата само и единствено един път в годината, вечерта на 3-ти юни (Св. Константин и Елена по стар стил). Затова изживяването на този филм в 3D го прави още по-уникален.

Този филмов проект ще изненада зрителите освен със своята триизмерна преспектива, така и с интересното сътрудничество на българския режисьор Андрей Хадживасилев и американката документалист Мелоди Гилбърт (Melody Gilbert). Филмът е реализиран изцяло от екипа на филмово студио „ReviveVision“, с любезното съдействие и подкрепа на Община Царево. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор Георги Стрезов.

Андрей Хадживасилев е познат на родната публика с екстремния си документален филм “Паркур – начин на живот”, както и с множеството музикални клипове за български звезди от роклегендата Милена Славова, до ексцентричните рапъри Румънеца & Енчев и 100 Кила. Той е автор и на първия български 3Dмузикален клип „Така се събужда деня” на група Атлас. „Аз съм голям почитател на новите технологии в киното, затова след като направихме първия 3Dклип, беше въпрос на време да сътворимс екипа ми и първия 3Dфилм! Играта на нестинарите е нещо много зрелищно и красиво, не случайно избрах именно тази тема за документален филм в 3D.”споделя Андрей Хадживасилев за работата си по първия български 3D филм.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук