13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

За първи път Дома за деца в Кошарица изпраща абитуриенти

Двама възпитаници на Дома за деца с умствена изостаналост /ДДУИ/-Кошарица стават абитуриенти на випуск-2013.Таня Кунева и Андон Галев завършват пълния курс на обучение на ПГТ “Иван Вазов”-Слънчев бряг.Таня-със специалност “Готвач”,а Андон като “Сервитьор-барман”.И двамата като ученици със специални образователни потребности, напълно адаптирали се към училищната среда,ще получат сертификат за завършено средно образование,като Андон смята да се яви на изпити за получаване и на пълноценна  диплома.

След броени дни Таня и Андон ще бъдат абитуриенти

   За разлика от някои други зрелостници Таня и Андон вече ходят на работа.Тя е в хотелски комплекс “Котва”,а той в 4-звездния “Хризантема”.Извън ученето в гимназията и ходенето на работа Таня и Андон оползотворяват активно свободното си време.                                   

     Таня е активен участник в танцова формация “Тигрите” към ДДУИ,а освен това се занимава и с по-малките питомци на дома в детска танцова формация за модерен балет. Свири на орган и във ВИГ “Белите делфини”.

      Андон се занимава с хип-хоп танци в Общинския детски комплекс и ходи на народни танци в Обединената общинска школа по изкуствата и в танцова формация “Вихрени ритми”.Солист е и на ВИГ “Белите делфини”.

       Директорът на ДДУИ Господин Митев сподели,че преди да станат абитуриенти и двамата възпитаници на дома са имали редица изяви на сцена у нас и в чужбина,където изпълненията им са заслужили дипломи и грамоти,включително и от Министерството на труда и социалните грижи.

       Пълното обезпечаване на Таня и Андон с тоалети за абитуриентския бал на 24 май в хотелски комплекс “Котва” в Слънчев бряг е безпроблемно благодарение на помощта на Община Несебър и г-жа Анастасия Вълкова –управител на ЕТ “Стил”-Бургас.А от СНЦ “Сороптимист”-Бургас са осигурили средствата за пътуването на двамата абитуриенти със съучениците им до Истанбул.

     След завършване на средното си образование Таня и Андон ще живеят заедно с други свои връстници в защитено жилище,което се изгражда в Айтос.И двамата смятат да продължат своята професионална кариера в заведенията,в които и понастоящем работят в Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук