13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

За първи път положиха паважна настилка в “Меден рудник”

Паважната настилка се смята за лукс и привилегия само за централните части на Бургас. Но такава вече има и в крайния квартал „Меден рудник“. С добре подредени павета е покрита новата алейна мрежа между блокове 453, 455, 456, 457 и 459 в зона „Б“. Там Община Бургас изпълнява мащабно благоустрояване върху терен, който представляваше една гола поляна.

Другата иновация на този обект е монтирането на голям подземен колектор за дъждовни води. Той е разположен в най-ниската част. Община Бургас се възползва от естествената география на терена и неговата денивелация. Така дъждовната вода безпроблемно ще се насочва и събира в колектора, за да се използва след това за поливане на новата паркова растителност. Част от нея вече е засадена. Акцентира се на иглолистни дървета, тъй като „Меден рудник“ се намира на по-висока надморска височина от останалите райони на града и климатът е подходящ за тях.

48caf7cf7ede282af9437745af53e77f

С довършване на строителните работи между блоковете ще се обособят два паркинга, две детски и една спортна площадка. Ще се постави нова паркова мебел, монтира се ново осветление.

„Желанието и намерението ми е през следващите години подобни благоустройства да се случат на възможно най-много места в междублоковите пространства из целия град“, каза кметът Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук