16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

За първи път у нас – детска градина с екопътека в двора

110 деца от детска градина „Делфичне” в Свети Влас ще се включат в проекта „Зелено бъдеще на моята синя Планета”. По него ще бъде направена екозала в детското заведение. Тя ще бъде оборудвана за игри, празници, изложби на предмети, направени от отпадъчни материали.

Залата ще бъде място обучение, за срещи и учене чрез преживяване сред природата. Освен това проектът предвижда направата и на мини екопътека в двора на градината. Целта на проекта е запознаване на децата с основните принципи на природата и формиране на навици за нейното опазване.

Устойчивостта на проекта ще бъде гарантирана, чрез контрол на периодично поддържане на екозалата и екопътеката от страна на ръковдството на „Делфинче” и с доброволния труд на децата и родителите. Малките участници са на възраст от 3 до 6 години. Новата екозала и екокът ще се използват  за обучение и по други образователни направления, интегрирани с образователно направление „Природен и социален свят”.

Кметът на Свети Влас Иван Николов каза, че освен за екологичното, този проект ще помогне и за гражданското възпитание на малчуганите. Проектът трябва да приключи до края на месец юни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук