14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

За театъра, Едит Пиаф и Тони Димитрова

Бургаският театър представя постановката „Диагноза –Едит Пиаф”, в която ще видим Тони Димитрова като истинска актриса. Премиерата ще бъде утре от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска”. Билетите вече са разпродадени, обясниха оттам.

Постановката е по идея на Борислав Чакринов, който е директор на бургаския театър. В ролята на Пиаф ще видим самата Тони Димитрова, която прави сериозен театрален дебют като актриса. „Благодаря на Борислав Чакринов и на целия екип, който работи по този спектакъл. Беше наистина предизвикателство за мен. Работих с желание. Беше ми трудно с френския, но смятам, че ще се справя”, сподели на среща с журналисти Тони Димитрова.

По думите й, в спектакъла са включени няколко песни. „Добре, че имам приятели, които ми помогнаха с произношението на този красив език”, сподели с усмивка певицата. Театри от цялата страна вече са проявили интерес към постановката. Засега обча ще я гледат само в Бургас.

„Тя не е биографична. По-скоро показва простата истина, че не можеш да бъде на сцената без да загубиш нещо от себе си, без да го преболедуваш. Действието се развива в лудницата, където Един Пиаф е била настанена. В същото време около нея се снима филм. Появяват се образи като Коко Шанел, Ив Монтан, Марлене Дитрих – като актьори и пациенти. Постановката няма преценции за историческа достоверност”, казва авторът Борисла Чакринов.

Тази вечер в дравамитния театър ще бъде предпремиерата на постановката.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук