13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

За ценители: Ето кое е най-доброто Шардоне /видео/

Над 300 марки вина очакват посетителите на ІІІ Бургаски фестивал на виното във Флората. Акцент в програмата му през тази година  в сортът Шардоне. В четирите фестивални дни ще се проведат майсторски класове и дегустации, които ще водят български и чуждестранни. За първи път в Бургас  ще се предложат за дегустация и така нашумелите оранжеви вина.

Освен българските, тази година бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина. Днес станаха ясни златните медалисти в категориите „Шардоне” и „Шардоне купаж”.  Гранд при Шардоне получи линията Face to Face на винарска избра Съединение”. Наградата за най-добро купажно  вино грабна серията Лева на Винекс  Славянци ”.  

За откриването на бургаския фестивал в Бургас пристигна и Игор Бухаров, президент на Федерацията по ресторантьорство  и хотелиерство в Русия. Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти, които ще се предлагат на достъпни цени. Третият Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро -винарска камара, „Експо  тим“ ООД  с подкрепата на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук