14.9 C
Бургас
петък, май 17, 2024

За 141 години от гибелта на Апостола

Десетки ученици ще вземат участие в тематичен пленер, организиран по повод 141 години от гибелта на Васил Левски. Художествената проява  „Картини от живота на Апостола“  ще се проведе на 19 – ти февруари от 16.00 часа в галерия-музей „Георги Баев“, намираща се на бул. „Демокрация“ №6.

За час и половина възпитаници от школите по изобразително изкуство към Общински детски комплекс – Бургас, както и ученици от паралелката по изобразително изкуство от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ще имат възможност да пресъздадат сцени от живота на една от най-светлите  личности в българската история, както и да нарисуват негов портрет.

В програмата ще бъде представен и театрален етюд. С него талантливите младежи ще разиграят съдбовния момент в биографията на Левски, в който той се отказва от монашеското расо и повежда своята борба за свобода.

Събитията, посветени на Апостола на Свободата, ще започнат на 19-ти февруари от 10.00 часа с традиционната викторина  „Аз съм българче“. В нея своите знания и умения ще покажат малчугани от 33 детски заведения на територията на Бургас. В края на викторината всички отбори ще получат грамоти за отлично представяне и предметни награди.

От 11.00 часа при паметника на Левски в Приморски парк жители и гости на града ще имат възможност да участват в тържествен ритуал по полагане на венци и цветя.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук