9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Звездичка” с инициатива в Морската тази събота

Футболна школа „Звездичка” ще „режисира” пореден детски епизод от спортната поредица „Бързи, смели, сръчни”. Той ще е тази събота и ще включва комбинация между лека атлетика и футбол в Морската градина. Първата част ще е крос между два бургаски символа- старт от Летния театър и финал на Пантеона, а началото е от 11.00 часа.

Състезанието е за възпитаници на „Звездичка” и деца от Домовете от семеен тип в региона. Първите десет малчугана, които прекосят финала, автоматично се класират за втората и заключителна част от надпреварата- изпълнения на дузпи. Вратар ще е талисмана на клуба- Звездичко.

Победителят ще заслужи карта за безплатни тренировки в залата на детската школа. Там наравно с останалите, той ще учи тънкостите на любимия си спорт от треньорите на ДФК „Звездичка”. Всички останали участници в спортния празник тази събота, също ще получат подаръци от Звездичко. „Поканени са всички наши възпитаници, идеята е да ги заредним с положителна енергия. Това ще е нов повод родителите да се гордеят със своите наследници. Родители и треньори също могат да вземат участие в кроса из алеите, но извън класирането. Предстоящото мероприятие е вид игра, но тичането и физическата подготовка са много важни за израстването на един футболист. Всичко обаче трябва да е дозирано и съобразено с възрастта” каза председателя на клуба Петър Алексиев.

Той е движеща сила по проекта за изграждането на тренировъчна база на „Звездичка”. Строителството е в разгара си, а финансирането е от физически и юридически лица и е на доброволни и дарителски начала.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук